Garage P. Geraats bespaart 60% op de belkosten met VoIP

Klanten uit midden-Limburg en omstreken kennen Garage P. Geraats in Leveroy al tientallen jaren als een betrouwbare partner voor onderhoud, reparatie, APK en occasions. Chrit Wulms houdt financieel en IT de zaken op orde bij Garage P. Geraats.

Het IT systeem uit 2006 werkte nog prima maar was medio 2013 aan wat uitbreidingen toe. Wulms wist dat XP vanaf april 2014 niet meer ondersteund werd en dat de uiterste houdbaarheidsdatum van Server 2003 ook in zicht was. Met een achtergrond als financiële man bij de RABO hecht Wulms grote waarde aan veiligheid en continuïteit. In plaats van uitbreiden koos hij voor een gloednieuwe Private Cloud oplossing (private cloud = cloudtechnologie maar dan op eigen locatie) bestaande uit een Small Business Server 2011, een Remote Desktopserver 2012 en een SQL 2012 server. Als virtualisatieplatform werd gekozen voor Microsoft Server 2012 HYPER-V. De 8 computers werden grotendeels vervangen door thin clients die: weinig stroom verbruiken, volstrekt geruisloos zijn, 5 jaar garantie hebben en eenvoudig te beheren zijn.

Tijdens het offertestadium kwam ook VoIP op de radar van Wulms. De telefoniekosten bij Geraats waren niet buitengewoon hoog zodat Wulms zich als financiële man af vroeg of deze extra investering wel te verantwoorden viel. Uit een berekening van EQUA bleek dat op een terugverdientijd van 4 – 5 jaar gerekend mocht worden. Met deze terugverdientijd vond Wulms het vervangen van de telefonie een verantwoorde investering en sinds 20 december 2013 belt Garage Geraats via VoIP. Tijdens gebruik van het systeem bleken de geleverde draadloze handsets niet te voldoen en inmiddels zijn deze vervangen door wat duurdere maar ook robuustere Siemens handsets.

Nu, 7 maanden later, vond Wulms het wel tijd om de berekening van EQUA te vergelijken met de daadwerkelijke kosten. Hij vergeleek de telefoniekosten Januari t/m mei 2014 met dezelfde periode in 2013. Tot zijn tevredenheid bleken de telefoniekosten met meer dan 60% gedaald te zijn en dat komt bij Geraats overeen met een terugverdientijd van ca. 3 jaar. Dat is beter dan verwacht en Wulms is dan ook een tevreden man.

Klik hier voor meer informatie over Garage Geraats.