WIFI WPA2 beveiliging is onveilig | 16-10-2017

Belgische onderzoekers hebben een mogelijkheid ontdekt waarmee WIFI netwerken gehacked kunnen worden. Details overde kwetsbaarheid zijn nog niet onthuld maar het lijkt erop dat alle apparaten die het uit 2004 stammende WPA2 protocol gebruiken betroffen zijn. WPA2 stond tot voor kort bekend als een relatief veilig protocol. Binnen een draadloos netwerk zijn verbindingen daardoor niet meer als veilig te beschouwen. Bij verbindingen met https-sites zorgt de extra encryptielaag wel voor bescherming.

Op dit moment is er nog geen oplossing. De kwetsbaarheid wordt op 1 november 2017 tijdens een conferentie in Dallas besproken. 

Omdat er nog geen oplossingen lijken te zijn, zijn er op dit moment maar 2 mogelijkheden:

  1. WIFI uitschakelen en niet meer gebruiken
     
  2. Risico accepteren en doorgaan met het gebruik van WIFI

Zo gauw er een oplossing beschikbaar is zal EQUA de firmware van routers en accesspoint bij klanten met een beheercontract automatisch en zonder bijkomende kosten updaten. 

Meer informatie krijgt u via de gangbare media of zoek op Google naar 'wifi wpa2 hack'. Klanten van EQUA kunnen natuurlijk ook bellen naar 045 544 23 23 of een email sturen naar onze planning (ctd@equa.nl).

https://tweakers.net/nieuws/130755/belgische-onderzoekers-vinden-ernstig-lek-in-wifibeveiliging-wpa2.html

16-10-2017
r.wiertz@equa.nl