Het zal inmiddels bijna niemand ontgaan zijn dat per 25-5-2018 de Algemene verordening gegevensbescherming, afgekort AVG, van kracht zal worden. Wij zijn bij EQUA de laatste maanden bestookt met vragen over de AVG die veel verder gingen dan ICT. De rol die EQUA in de  AVG kan spelen is maar beperkt want gegevensbescherming gaat veel verder dan een veilig en goed onderhouden netwerk. Maar waar onze rol begint en eindigt, was ook voor ons niet helemaal duidelijk en kan ook niet altijd duidelijk aangegeven worden. Dat was voor ons reden om de samenwerking te zoeken met een bedrijf dat gespecialiseerd is in informatiebescherming.
 

Via een klant van EQUA kwamen wij in contact met Het Privacy Huys in Heerlen. Het Privacy Huys organiseert seminars, workshops en begeleidt indien gewenst zelfs ondernemingen op locatie met het voldoen aan de AVG wetgeving. Voor de ondernemingen die veel zelf willen en kunnen doen is er het ‘Privacy College’. In 6 maandelijkse workshops worden deelnemers geïnformeerd over de diverse facetten van de AVG, kunnen vragen gesteld worden en worden tips gegeven. Meer info over de diensten van Het Privacy Huys treft u aan op de website. Informatie over het Privacy College treft u aan in de folder die u kunt downloaden door op de link hieronder te klikken.
 
Website Het Privacy Huys
Folder Privacy College 
 
Klanten met een actief TNC contract krijgen de komende dagen per email onze nieuwe TNC onderhouds SLA die op maat gemaakt is voor de nieuwe AVG wetgeving en een zogenaamde verwerkersovereenkomst die volgens de AVG verplicht is als persoonsgegevens verwerkt worden. Hoewel die niet in alle gevallen in de relatie tussen EQUA en haar klanten nodig is hebben wij ervoor gekozen om aan alle klanten een verwerkersovereenkomst aan te bieden.